دسترسی سریع

رویدادهای مهم بيشتر

روز جهانی ایمنی مواد غذایی گرامی باد

در  سال  ۲۰۱۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به اهمیت موضوع جهانی بیماری های منتقله از غذا و مباحث ایمنی موادغذایی، 7 ژوئن برابر با 17 خرداد را به عنوان "روز جهانی ایمنی مواد غذایی" اعلام کرد و در تقویم خود این روز را به ثبت رساند.

در قطعنامه سازمان ملل متحد اشاره شده است که "امنیت غذایی بدون ایمنی غذا مقدور نمی باشد و در جهانی که زنجیره تأمین مواد غذایی پیچیده تر شده است، هرگونه شرایط نامطلوب ایمنی غذایی ممکن است تأثیرات منفی جهانی بر سلامت عمومی، تجارت و اقتصاد داشته باشد" .
امسال نیز سومین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی در 7 ژوئن 2021 با شعار "غذای ایمن امروز برای فردایی سالم" به کشورهای عضو کدکس اعلام گردیده است و تأکید نموده است که همه کشورهای عضو باید برنامه هایی را در راستای جلوگیری، شناسایی و مدیریت ریسک های منتقله از طریق غذا مدنظر قرار دهند. در واقع اهمیت و نکوداشت این روز در جهت آگاه سازی مردم دنیا از مسائل ایمنی غذا، شناسایی راه ‌های جلوگیری از بیماری های منتقله از طریق غذا، بحث و تبادل نظر در مورد رویکردهای مشترک برای بهبود ایمنی مواد غذایی در بخش‌ های مختلف و ارتقا روش‌ ها و راه حل ها برای ایمن تر بودن غذا می باشد.
در سراسر جهان اقداماتی برای افزایش آگاهی و دانش عمومی، و نقش و مسئولیت آنها  در رابطه با ایمنی مواد غذایی صورت گرفته است. در همین راستا اقداماتی نیز توسط سازمان ملی استاندارد ایران به شرح ذیل انجام شده و یا در دستورکار می باشد.
۱- برنامه ریزی شرکت متخصصین و صاحبنظران کشور و اعضای کمیته های فنی متناظر در وبینارهای تخصصی به ویژه در خصوص ایمنی مواد غذایی و کووید 19 برای افزایش آگاهی ذینفعان و ذیربطان زنجیره غذا
۲- شرکت کارشناسان و متخصصین در اجلاسیه های بین المللی مجازی با محوریت ایمنی مواد غذایی در کمیته های فنی مختلف در کدکس و ایزو
۳- ترجمه سه مقاله منتشر شده اخیر توسط سازمان خواروبار کشاورزی درباره10 نکته کلیدی برای مصرف کنندگان، مسئولین و مشاغل مرتبط با مواد غذایی و ارسال به کلیه مراجع ذیربط، استان‌ها، شهرداری، بازارهای میوه و فروشگاه های زنجیره ای
۴- شرکت ایران در مسابقه عکس، پوستر و فیلم مرتبط با موضوع ایمنی مواد غذایی که توسط سازمان خواروبار کشاورزی برگزار گردید با ارسال یک پوستر مرتبط
۵- تدوین استاندارد ملی برای ایمنی مواد غذایی برای کلیه دست اندرکاران غذا در شرایط کووید 19، با توجه به پروتکل‌ هایWHO، مدارک و استانداردهای بین المللی  با همکاری سازمان های ذینفع و ذیربط که در دست اقدام می باشد.
۶- مشارکت نماینده ایران از سازمان ملی استاندارد ایران در اجلاسیه های مربوط به بررسی پیش نویس استراتژی جهانی ایمنی مواد غذایی WHO به عنوان عضو گروه فنی مشورتی
۷- همکاری جهت تدوین سند استراتژی ملی ایمنی غذا