دسترسی سریع

اخبار اداره کل استاندارد خراسان شمالی بيشتر

از استاندارد بیشتر بدانیم ...

ماست

شماره 695(تجدیدنظرپنجم)
ماست ساده: فرآورده ایی حاصل از تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه، با باکترهای آغازگرماست است که درهنگام عرضه دارای باکتری های زنده است.
ماست هم زده: ماستی که مراحل تخمیر و هم زدن را در مخزن تخمیر طی نموده و سپس بسته بندی شود.
ماست چکیده : ماستی که ماده خشک آن، با کاهش آب یا افزودن مواد جامد حاصل از شیر به آن، افزایش یافته باشد.
ماست گرمادیده : ماستی که پس از دوره تخمیر، برای غیر فعال کردن باکتری های آغازگر و افزایش زمان ماندگاری، فرآیند حرارتی راطی می کند.

در هنگام خرید ماست به نکات زیر توجه شود:
  • استفاده از باکتری های بازدارنده رشد مخمرها و کپک های ناخواسته منوط به کسب مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
  • ترکیبات قوام دهنده، پایدارکننده یا ضد آب اندازی تنها به ماست غیرچکیده ی کم چرب و بدون چربی و با رعایت شرایط خوب ساخت مجاز است.
  • استفاده از چربی با منشا غیر شیری، ممنوع است.
  • رنگ ماست باید رنگ سفید، یا سفید مایل به کرم با سطح براق و درخشان باشد.
  • بافت ماست هم  زده باید به صورت یکنواخت(صاف و بدون حباب)باقوام مناسب باشد.
  • بافت ماست قالبی باید به صورت یکنواخت باقابلیت قاشق برداری مناسب وآب اندازی کم باشد.
  • ماست باید دارای مزه و بوی طبیعی باشد و طعم های غیر طبیعی مانند تلخی، ترشی نامطلوب، فلزی، پختگی، سوختگی و کشک درآن احساس نشود.
  • ماست باید در ظرف تمیز، یکبار مصرف، بادرجه غذایی، غیرقابل برگشت و مقاوم به اسید، بسته بندی شود
  • بسته بندی باید تا هنگام مصرف غیرقابل دستکاری باشد و در برابر نفوذ گرد و خاک و عوامل خارجی و نشت محتوی به بیرون محافظت کند.
  • نشانه گذاری باید شامل ذکر نام فرآورده ،نوع و مقدار درصد چربی(خامه ای، پرچرب، کم چرب، نیم چرب، بدون چربی)، وزن خالص، نام و نشانی کامل تولید و بسته بندی کننده و علامت تجاری، مواد تشکیل دهنده، تاریخ تولید وانقضا،سری ساخت ، شماره پروانه ساخت،ساخت ایران ، شرایط نگه داری ،کد10رقمی زیر علامت استاندارد وشماره پیامک استعلام اصالت پروانه استاندارد10001517و باشد.
برای اخذ نشان استاندارد ماست  ویژگی های مواد اصلی( شیر و باکتری های آغازگر) و ویژگی های مواد اختیاری، ویژگی های فرآورده ی نهایی شامل ویژگی های حسی( رنگ، بافت، مزه و بو) ،ویژگی های شیمیایی (PH،چربی ،اسیدیته ،ماده خشک بدون چربی ،نمک واسترول های گیاهی)، ویژگی های میکروبیولوژی ، بسته بندی و نشانه گذاری و ... مطابق با استاندارد ملی باشد.
متن کامل استانداردهای ملی را از پرتال سازمان ملی استاندارد ایران به نشانی http://standard.isiri.gov.ir/ ، رایگان، دریافت نمایید.
جهت اطمینان از اصالت استاندارد محصول، کد ده رقمی زیر علامت استاندارد بر روی محصولات را به سامانه 10001517 پیامک نمایید.